صفحه اصلی ستون آزاد در انيميشن‌‌سازي، تكنيك تنها راه چاره نيست
در انيميشن‌‌سازي، تكنيك تنها راه چاره نيست
يكشنبه, 03 خرداد 1388 10:55

 

«بابک نكويي» يكي از فيلمسازان انيميشن با اشاره به اين كه انيميشن‌هاي اسكار2009 خيلي پيچيده نيستند، میگوید: در ساخت انيميشن روايت مهم است، اتفاقي كه براي ايراني‌ها رخ داد، اين بود كه ما علاقه‌مند تكنيك بوديم و بعد‌ها متوجه شديم كه تكنيك تنها راه چاره نيست.

 

شب گذشته نشست نمايش و نقد «انيميشن‌هاي اسكار2009»در تالار اجتماعات خانه سينما برگزار شد. 

پس از پخش 5 فيلم برگزيده مراسم نقد و بررسي باحضور «بهنام نكويي»يكي از مدرسان و فيلمسازان حوزه انيميشن و «كيوان كثيريان» مجري و منتقد آغاز شد. 

 در اين مراسم ابتدا از «بابک نكويي» در مورد «انيميشن‌هاي اسكار2009» سئوال شد كه وي در پاسخ، گفت: اين 5 فيلمي كه ديديم از لحاظ تكنيك فيلم‌هاي خاصي نيستند. در ادوار گذشته فيلم‌ها تكنيكي‌هاي پيچيده‌اي داشتند اما اين 5 فيلم نشان دادند كه با ساخت فيلم‌هاي ساده هم مي‌توان به اسكار راه پيدا كرد. 

در ادامه در مورد ارزيابي از فيلم‌هاي كوتاه سئوال شد و اين كه در نقد اين گونه آثار تكنيك مهم است يا محتوا، كه وي در پاسخ گفت: در مجموع روايت مهم است، اتفاقي كه براي ايراني‌ها رخ داد اين بود كه ما علاقه‌مند تكنيك بوديم و بعد‌ها متوجه شديم كه تكنيك تنها راه چاره نيست. 

وي در ادامه افزود: در «اختاپوس» تكنيك فراوان است چرا كه كار دانشجويي است و به هر حال گروه هم تمام توان خود را صرف كرده با تمام محدوديت‌ها بتواند فضاي شادي را براي مخاطبان به نمايش بگذارد. 

بابک نکویی 

در مجموع «انيميشن‌هاي اسكار2009» خيلي پيچيده نبودند و از اولين دوره اسكار كه امروز71 دوره از آن مي‌گذرد بخش فيلم‌هاي كوتاه و انيميشن وجود داشت و هفت دوره پياپي «ديزني»برنده جايزه اسكار شد و در ادوار بعد، آدم‌هاي خلاقي آمدند و جوايز متنوعي را از آن خود كردند و تا به امروز اين بخش پرقدرت دارد به كار خور ادامه مي‌دهد. 

 در ادامه اين نشست از «بابک نكويي» در مورد تعريف انيميشن و نحوه راهيابي آثار به اسكار سئوال شد كه وي در پاسخ، گفت: انيميشن فيلمي است كه تك فريم ساخته شود و انيميشن مستند هم جزو اين نوع انيميشن محسوب مي‌شود. 

وي در ادامه افزود: 12 شرط براي حضور در اسكار وجود دارد كه در مرحله نخست بايد درخواست داده شود. اين فيلم‌ها نبايد اكران عمومي شده باشند، يك‌بار بايد در لوس آنجلس پخش شوند، پخش تلويزيوني و اينترنتي نشده باشند، جوايز معتبري را دريافت كرده باشند، در قطعه‌هاي خاص كار شود، در فرمت 16 تا 70 و ديجيتال 1800 تا 2480 پيكسل باشند، 24 تا 48 فريم باشند، در 35 تا 75 ميلي متري ديجيتال شود و در ادوار قبلي اسكار شركت نكرده باشد. 

نكويي ادامه داد: در صورت دارا بودن اين شرايط، بازبيني مي‌شود و امتياز كسب مي‌كند كه امتيازها از 1 تا 10 است كه آثار بايد 7 را بگيرند تا به اسكار راه پيدا كنند و در كشور خود هم بزرگ‌ترين جايزه را كسب كنند. 

وي در ادامه افزود: يك بخش جديدا در اسكار راه اندازي شده به نام اسكار دانشجويي كه سكوي پرتاب براي آنان به شمار مي‌رود و به دو بخش فيلم‌هاي آمريكايي و ضد آمريكايي جايزه مي‌دهند و متاسفانه ايراني‌ها نمي‌توانند در اين بخش شركت كنند چون كشور ما جزو آكادمي و انجمن بين‌المللي نيست و در اين بخش رسيدن به جايزه دور از دسترس نيست. 

اين كارشناس گفت: در اين 5 فيلم عناصر مشترك وجود داشت و از يك تم مركزي و ايده خاص استفاده شده بود آن هم عشق بود و اينها روي فيلمنامه خيلي كار مي‌كنند و تم طنز در اين آثار خوب پرداخت شده بود اما فيلم‌هاي ساده‌اي بودند و تكان دهنده نبودند. فيلم‌هايي بودند كه بارها ما نظير آنها را ديده بوديم و داستان‌ها تكراري داشتند و از دكوپاژ پيچيده‌اي استفاده نشده بود اما فيلم‌هاي تميزي بودند اما به تماشاگر شوك وارد نكردند و به ايده‌هاي ناب هم نرسيدند. منتقدان اسكار هم با من هم عقيده‌اند. من اسكار را با اسكار مقايسه مي‌كنم، در ادوار گذشته خلاقيت بيشتر بود و اين كه آيا اين فيلم‌ها ماندگار مي‌شوند يا زود فراموش مي‌شوند. 

وي در ادامه افزود: در انيميشن اولين چيزي كه وجود دارد، ابزار است و شما به هنر تصويرسازي نياز داريد. در نقد اين نوع آثار تكنيك وجود دارد و اين كه چه مراحلي مي‌گذرد تا به خروجي برسيد. ويژگي كار جزءبه جزء كردن كار است و دقت فراوان و در مرحله نهايي، بحث تاثيرگذاري و بعد بحث نورپردازي، جنسيت و بافت كار مطرح مي‌شود و در مراحل جزئي بعدي قرار مي‌گيرد و زمان‌بندي كار هم خيلي مهم است كه بايد حساب شده كار شود. 

در پايان از «بابک نكويي»در مورد نحوه كارگرداني اين نوع آثار سئوال شد كه انيماتور و كارگردان باهم هستند يا جدا؟، كه وي در پاسخ گفت: هميشه اين دو جدا هستند و كارگردان راوي اثر است، فيلمنامه‌نويس داستان را مكتوب مي‌كند و جزو تيم توليد محسوب مي‌شود و هر چه ابعاد پروژه گسترش يابد، مسئوليت كارگردان بيشتر مي‌شود و كارش به مراتب سخت‌تر مي‌شود. 

وي در پايان گفت: در مجموع خلاقيت است كه يك اثر را ماندگار مي‌كند. 

«نكويي» گفت: خيلي خوشحال هستم كه در جمع شما منتقدان قرار گرفتم و اين فيلم‌ها را با كيفيت عالي ديدم و براي شما آرزوي موفقيت مي‌كنم. 

 

 

منبع: خبرگزاری فارس  

انتشار : کارتون3000

همه مقالات ستون آزاد را ببینید( کلیک کنید)      

نظر ها
افزودن جدید جستجو
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss:
:D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo:
:huh::whistle:;):s:!::?::idea::arrow:

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

 

در حال حاضر 581 مهمان آنلاین می باشند
به نظر شما ضعف اصلی انیمیشن های ایرانی در کدام بخش از تولید است؟
 

© 2006-2009 All rights reserved for Cartoon3000 Group. | Powered by irw3.com

مطالب مرتبط